Vineri 4 Octombrie 2019 — Ziua portilor deschise pentru persoanele varstnice

 

Vineri, 4 Octombrie, de la ora 18, seniorii interesați să se înscrie ca voluntari sunt așteptați să cunoască activitatea Centrului Social Sister Mary Rose Christy din Sibiu, să îi întâlnească pe copiii care frecventează centrul și să afle informații despre modalitățile de implicare. Sunt vizate persoanele vârstnice care doresc să își asume un nou rol social, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu. Seniorii pot veni cu idei și propuneri de activități educative, vocaționale, practice sau de dezvoltare personală, pe care vor să le organizeze în cadrul centrului, bazându-se pe grantul Generații. Înscrieri la numărul de telefon 0727.393225 sau tel 0269 217528.

Detalii suplimentare pe pagina de facebook: Eveniment — Asociatia ARAPAMESU Romania, #CentreleGeneratii #VoluntariSeniori @Fundatia Regala Margareta a Romaniei

 

Buletine informative 2019:

Newsletter_Ianuarie_Martie_2019.pdf

Buletine informative 2018:

Newsletter_Noiembrie_Decembrie_Ro_2018_.pdf

Newsletter_Septembrie_Octombrie_Ro_2018_.pdf

Newsletter_Iulie_August_Ro_2018.pdf

Newsletter_Iunie_Ro_2018.pdf

Newsletter_Mai_Ro_2018.pdf

Raport anual 2018:

ARAPAMESU_Raport_anual_2018.pdf

 

ONG - PROPUNERE/CERERE DE SPONSORIZARE / DONATIE,

DIN SUFLET PENTRU SUFLETE!

Stimata(e) Doamna / Domnule,


Din considerente umanitare dorim să va solicităm implicarea în proiectele sociale pe care Asociația le desfășoară. Prin PROPUNEREA DE SPONSORIZARE si APELUL Asociatiei A.R.A.P.A.M.E.S.U., reprezentata de Ranf Ioan Vasile in calitate de Presedinte, vă solicităm sprijinul si implicarea in campania umanitara “Din suflet pentru suflete”, organizata pentru copiii si familiile aflate în situații de risc din cartier Gușterița Sibiu.

Cine suntem? Asociatia A.R.A.P.A.M.E.S.U. este un ONG non-profit si non-guvernamental, cu personalitate juridica si apolitica, cu sediul in localitatea Sibiu, str. Podului, nr.36, jud Sibiu, Romania. Codul de Inregistrare Fiscala (C.I.F): 8756124.

Proiecte. Ca un semn ca se poate construi o coexistenta care respecta drepturile fundamentale ale fiecarei fiinte umane, Asociatia A.R.A.P.A.M.E.S.U. are in derulare ai multe proiecte sociale, prin:

1. Centrul de zi:”Sister Mary Rose Christy”

2. Centrul de consiliere socială și psihologică

3. Clubul sportiv

4. Centrul pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

5. Educatie ecologica si protectia mediului inconjurator

Beneficiarii Asociatiei noastre sunt persoane defavorizate, cu varsta cuprinsa intre 6 - 18 ani si familiile acestora, fara suport material si financiar partial sau total, care trec prin situatii dificile. Ei sunt:

- copii în situații de risc de abandon școlar și familial;

- familii cu 5 - 12 copii, foarte saraci;

- familii ce trăiesc în locuințe improvizate sau fară forme legale;

- copii cu părinți plecați la muncă în străinătate;

- asistatii SPAS-ului;

Ei, au nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Orice ajutor din partea dvs. este bine venit.
Nevoi actuale si de viitor. Pentru sustinerea proiectelor si activitatilor Asociatiei avem nevoie urgent de ajutoare materiale si financiare.

In speranta unui ajutor cat de mic, dati-mi voie sa va multumim anticipat pentru a fi o parte a acestor proiecte si va asigurăm ca va voi tine la curent cu desfasurarea lor.

Cu stima,

Ranf Ioan Vasile, Presedinte Asociația ARAPAMESU.

Web: www.arapamesu.org
E-mail: arapamesu_romania@yahoo.com      
Tel/fax:  00402690217528

REZULTATE:

           Începând cu luna mai, Asociația ARAPAMESU a început campania umanitară „Din suflet pentru sufleteˮ prin intermediul căreia dorim atât să sensibilizăm opinia publică cu privire la problemele pe care le întâmpinăm in cadrul comunitatii unde activam, cat si pentru strangerea de fonduri necesare derularii activitațiilor.

Rezultatele nu au întârziat să apară:

· În data de 12 mai Centrul de zi a fost vizitat de reprezentanți ai firmei RTZ&PARTNERS din Cluj Napoca care au donat copiilor cadouri constând în îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Comunicarea dintre copii și cei veniți cu daruri a fost plină de emoții, bucurie și recunoștință. Le mulțumim pentru implicare și sperăm să fie un exmplu pentru alții.

· Studenții se implică și ei în acțiuni umanitare prin activități educative de voluntariat și donații constând în dulciuri, destinate copiilor Centrului de Zi. Mulțumim d-relor Raluca Giuran, Ana Maria Catalinoiu, Raluca Patrascu studente ale Universitații Lucian Blaga din Sibiu, facultatea de Stiințe Economice.